Ce au descoperit polițiștii pe străzile din Buzău, în plină pandemie

Ce au descoperit polițiștii pe străzile din Buzău, în plină pandemie

Având în vedere incidența cazurilor de Covid-19 și noile măsuri instituite pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, la sfârşit de săptămână, peste 200 de efective de ordine publică au desfășurat o acțiune preventivă în sistem integrat, în judeţul Buzău.

Pe lângă poliţişti, la activităţi au mai participat jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentați ai Direcţiei de Sănătate Publică, fiind verificate zonele aglomerate, operatorii economici, dar şi mijloacele de transport în comun.
Astfel, au fost efectuate activităţi în medii de interes precum restaurante, fast-food-uri, terase etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în județul Buzău ]n actualul context epidemiologic.
Au fost verificate peste 80 de societăţi comerciale şi legitimate 500 de persoane. Totodată, au fost oprite pentru control în trafic, peste 400 de autovehicule şi 30 de mijloace de transport în comun.
De asemenea, au fost verificate şi controlate peste 2.000 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.
Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 79.000 de lei, dintre care 39 conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Activităţi similare vor continua şi în perioada următoare, siguranţa şi sănătatea membrilor comunităţii fiind prioritatea poliţiştilor buzoieni.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare