Eveniment cultural important, vineri, la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”

Eveniment cultural important, vineri, la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău,  instituție de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, găzduiește vineri, 20 august, de la ora 13.00, un eveniment cultural în cadrul căruia va avea loc întâlnirea cu Elena Toma, inițiatoarea Grupului Univers XXL din Pitești.

Este vorba despre un grup, al cărui membru de onoare a fost și regretatul scriitor buzoian Marin Ifrim, înființat în 1996, la Pitești, cu scopul de a dezvolta elita formatorilor de cultură. Anual, Grupului Univers XXL organizează un concurs desfășurat pe mai multe secțiuni – poezie, proză, muzică și artă plastică – la care au participat și oameni de cultură din Buzău.

În cadrul evenimentului găzduit, vineri, de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău va avea loc lansarea antologiei „Caleidoscop-Universul Românesc XXL”, în cadrul căreia sunt elogiați toți cei care au susținut concursul organizat de Grupul Univers XXL, inclusiv oamenii de cultură buzoieni. Astfel, va avea loc o comemorare a scriitorului Marin Ifrim și a folkistului râmnicean Manea Agheană, și el un colaborator al Grupul Univers XXL. De asemenea, vor fi acordate diplome scriitorilor râmniceni Mirela Grigore și Viorel Dodan, laureați ai concursului internațional de creație Trofeu Univers Românesc XXL ediția a V-a.

La manifestarea de vineri sunt invitați oameni de cultură din Buzău și Rm. Sărat.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare