Întâlniri importante pentru ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, cu ambasadorii Franței și Germaniei

Întâlniri importante pentru ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, cu ambasadorii Franței și Germaniei

După ce ieri a avut întâlnire cu Excelența Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze la București, astăzi, ministrul Culturii Lucian Romașcanu a avut o întrevedere cu E.S. Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București. În ambele cazuri s-a discutat despre colaborarea culturală dintre țara noastră și Franța, respectiv Germania.

Ieri am avut marea plăcere și deosebita onoare de a mă întâlni cu E.S. Doamna Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze la București. Am purtat o discuție deschisă despre trecutul și viitorul colaborării culturale între țările noastre, trecând prin prezentul extrem de bogat în proiecte valoroase. Urmează Ziua Francofoniei, președinția Consiliului UE asigurată de Franța și multe alte ocazii pe care le putem marca prin evenimente culturale„, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

După întâlnirea cu ambasadorul Germaniei la București, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a transmis următorul mesaj: „O nouă zi, o nouă plăcută și onorantă întâlnire, de data aceasta cu E.S. Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București. Am avut discuții aplicate despre colaborarea culturală dintre cele două țări, despre istoricul extrem de bogat al sprijinului ambasadei pentru prezența culturală a României în spațiul german (de menționat doar ajutorul dat pentru cele două târguri majore de carte, Leipzig și Frankfurt) și despre cum va continua acesta în viitor.Vom avea ocazii concrete și în acest an de a face proiecte relevante împreună și pentru acest lucru reiau și aici mulțumirile noastre.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare