De luni, sună din nou clopoțelul. Toți elevii revin în bănci

Mii de școlari din Buzău rămân fără bursele de merit. Asociaţiile de elevi amenință cu instanța

Asociaţiile de elevi reclamă că modificarea făcută de Ministerul Educaţiei face ca 730.000 de elevi să nu mai primească bursa de merit.

Marţi, 4 ianuarie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educaţiei pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor.  

„La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectaţi sute de mii de elevi din ţară”, spun asociaţiile de elevi.  

Conform calculelor făcute de aceştia, 730.000 de elevi din România rămân fără burse.

„Probabil, în următorii 4 ani, 730.000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiţi de eşecurile sistemului”, subliniază Asociaţia Elevilor din Constanţa.   

Totodată, şcolarii atrag atenția că Ordinul a fost publicat peste noapte, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenţei decizionale prevăzute de Legea 52/2003.  

„Vom ataca în instanţă ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal”, arată asociaţiile de elevi.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare