Specialiştii internaţionali UNESCO, la pas prin Ținutul Buzăului

Specialiştii internaţionali UNESCO, la pas prin Ținutul Buzăului

Doi specialişti internaţionali UNESCO au ajuns astăzi la Buzău pentru a lua la pas Ținutul Buzăului și pentru a hotărî dacă merită sau nu statutul de Geoparc UNESCO. Experții vor petrece următoarele zile în Ţinutul Buzăului. Vor avea întrevederi cu primarii, cu antreprenorii, localnicii şi profesorii din zona Buzăului. Este vorba despre doi evaluatori, unul din Grecia și celălalt Olanda, iar vizita pe meleagurile buzoiene va dura patru zile.

 Pentru început, astăzi, cei doi au avut o primă întâlnire cu echipa Asociaţiei ”Ţinutul Buzăului”, cu preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi cu cei 18 primari ai localităţilor care fac parte din Ținutul Buzăului, dar și cu presa.

„Știții că Buzăul este unul dintre cele mai importante noduri feroviare din România. Azi a sosit un tren, cred că este ultimul tren, linia fiind destul de lungă a garat, s-a oprit la ultimul vagon, ultimul compartiment, ultima scară. Ce rugăminte am eu: haideți să încercăm să ne urcăm repede în trenul acesta, ca cel puțin virtual, cetățenii și noi toți, din Ținutul Buzăului să putem să facem o călătorie pe tot Mapamondul, și în același timp eu sunt ferm convins că într-un viitor prea îndepărtat vor sosi mai multe trenuri”, a spus, printre altele, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.  

De asemenea, la rândul său,Ilias Veliakos, unul dintre evaluatorii UNESCO, a declarat că se bucură de interesul acordat acestui proiect.

Voi sunteți vocea comunităților, proiectul este de jos în sus, și nu o să vină nimeni de la București, să vă impună o anumită direcție. Dacă oamenii din comunități nu vor lucrul acesta, atunci nici geoparcul nu o să se întâmple, indiferent de câte eforturi se depun din partea unei echipe sau al unor investiții. Sunteti vocea oamenilor și creați legătura între comunitate și echipa de management” a spus  Ilias Veliakos, evaluator UNESCO.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare