45 de percheziții în țară. 8 dintre ele sunt la Buzău. Ce caută anchetatorii

VIDEO Au spart o fabrică de două ori ca să fure haine „de firmă”. Prejudiciul este estimat la 100.000 de euro.

În urma probatoriului administrat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău,  instanţa a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de 3 prahoveni cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, cercetaţi pentru furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în nopțile 30 septembrie/1 octombrie 2021 şi 16/17 februarie a.c., bănuiții ar fi pătruns, prin forțarea unei ferestre, într-o societate comercială din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras 570 de articole de îmbrăcăminte de marcă înregistrată.

În ziua de 14 aprilie a.c., olițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 5 mandate de percheziții domiciliare la imobilele utilizate de persoanele bănuite.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe medii de stocare și un autoturism a cărei proveniență nu a putut fi dovedită de către bănuiţi cu documente legale. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi clarificării situaţiei juridice a acestuia.

Prejudiciul este estimat la 100.000 de euro.

Față de cei 3 prahoveni a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în ziua de 15 aprilie a.c. judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Prahova.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare