Vijelii puternice, grindină de  mari dimensiuni și averse torențiale, prognozate pentru judeul Buzău

Vijelii puternice, grindină de mari dimensiuni și averse torențiale, prognozate pentru judeul Buzău

Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale, în aproape toată țara, cu excepția Dobrogei. Interval în care se vor manifesta fenomenele meteo extreme este 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Meteorologii au emis o informare meteorologică și după perioadă de cod portocaliu, în perioadă următoare, de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00

În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare