Vizită în teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2022

Vizită în teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2022

Astăzi, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2022, președintele Consiliului Județean Buzau, Petre – Emanoil Neagu a organizat vizita unor monumentele istorice de patrimoniu de pe teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului și împrejurimi: Mănăstirea Bradu, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși și Mănăstirea Berca.

Acțiunea a fost organizată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Ținutul Buzăului”, (cu membri fondatori Consiliul Județean Buzău şi cele 18 comune de pe teritoriul Geoparcului), în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Buzău.

Beneficiarii vizitei au fost peste 100 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, precum și copii şi însoţitori din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Acțiunea vine să faciliteze accesul unor categorii defavorizate de cetățeni la educație, unul dintre obiectivele geoparcurilor UNESCO. După vizita, participanții vor realiza scurte materiale video de prezentare a geoparcului, inclusiv în limbaj mimico-gestual.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ținutul Buzaului a fost constituită în 2008, prin asocierea Consiliului Județean Buzău cu cele 18 comune de pe teritoriul geoparcului, în scopul realizării în comun a unor proiecte de interes zonal sau local, în vederea funcționării geoparcului ca instrument de dezvoltare durabilă.


În fiecare an, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la evenimente prin care să cunoască patrimoniul cultural din Europa, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Începând cu anul 1992, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor din România ocazia să descopere, alături de monumente istorice, patrimoniul cultural mai puţin cunoscut care, în mod obişnuit, nu este disponibil publicului larg.

Evenimentele culturale organizate cu acest prilej se adresează tuturor cetăţenilor, oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea interpersonală, sentimentul de apartenență la valorile regiunii, precum și oportunitatea de a reflecta asupra modului de identificare și protejare a patrimoniului cultural.

„Peste 100 de elevi și cadre didactice din cadrul 𝑳𝒊𝒄𝒆𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑻𝒆𝒉𝒏𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒄 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑪𝒐𝒑𝒊𝒊 𝒄𝒖 𝑫𝒆𝒇𝒊𝒄𝒊𝒆𝒏𝒕𝒆 𝑨𝒖𝒅𝒊𝒕𝒊𝒗𝒆 𝑩𝒖𝒛𝒂𝒖, precum și copii şi însoţitori din cadrul 𝑫𝒊𝒓𝒆𝒄𝒕𝒊𝒆𝒊 𝑮𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝑨𝒔𝒊𝒔𝒕𝒆𝒏𝒕𝒂 𝑺𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍𝒂 𝒔𝒊 𝑷𝒓𝒐𝒕𝒆𝒄𝒕𝒊𝒂 𝑪𝒐𝒑𝒊𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑩𝒖𝒛𝒂𝒖 au vizitat astăzi monumente istorice de patrimoniu de pe teritoriul 𝑮𝒆𝒐𝒑𝒂𝒓𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑼𝑵𝑬𝑺𝑪𝑶 𝑻𝒊𝒏𝒖𝒕𝒖𝒍 𝑩𝒖𝒛𝒂𝒖𝒍𝒖𝒊 și împrejurimi: Mănăstirea Bradu, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși și Mănăstirea Berca. Acțiunea a avut ca scop facilitarea accesului unor categorii defavorizate de cetățeni la educație, unul dintre obiectivele geoparcurilor UNESCO.”, este mesajul transmis de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare