6 C
Buzău

Surprize pentru toate gusturile la festivalul „Zilele Chișinăului la Buzău”. Iată ce au pregătit reprezentanții Consiliului Județean

Recomandările redacţiei

În perioada 16-18 septembrie 2021, în stațiunea Sărata Monteoru vor avea loc „Zilele Chișinăului la Buzău”, eveniment menit să celebreze acordul de înfrățire dintre județul Buzău și capitala Republicii Moldova. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău.

În cadrul evenimentului vor fi organizate expoziții de pictură și artă populară, ateliere meșteșugărești, parade ale portului popular, tabere militare, degustări de produse tradiționale, concerte și focuri de artificii. Festivalul va începe joi, 16 septembrie, cu deschiderea Taberei Militare de către Garda Națională din Alba Iulia.

Tot joi, la ora 12:00, vor fi inaugurate Târgul meșterilor populari și Expoziția de pictură. Seara, la ora 19:00, pe scena amplasată în stațiunea Sărata Monteoru vor urca Orchestra Municipală de muzică populară „Frații ADVAHOV” și Ansamblul de muzică ușoară „Alex Calancea Band”.

Vineri vor avea loc tabere militare, precum și lansarea volumului părintelui Mihail Milea, eveniment desfășurat la Biblioteca Județean „Vasile Voiculescu” Buzău.

Joi, la ora 16:30, în parcul din Sărata Monteoru va avea loc o degustare de produse tradiționale. Se vor servi preparate buzoiene, dar și gustări și vinuri de peste Prut.

Unul dintre cele mai așteptate momente artistice va avea loc vineri și îi va avea drept protagoniști pe membrii ansamblului etnografic „Plăieșii” din Republica Moldova. La fel ca joi, seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii.

Duminică vor fi organizate ateliere de pictură ale elevilor de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, iar buna dispoziție va fi asigurată de Ansamblul folcloric „Plaiurile Mioriței” Buzău.

La eveniment va participa și o delegație din partea municipiului Chișinău și a sectorului Botanica, în frunte cu primarul general, Ion Ceban, și cu pretorul sectorului, Diana Guba.

Dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre,
ne puteţi contacta pentru a trimite sesizări, fotografii și imagini video,
pe adresa de email: redactie@expresulbuzoian.ro,
Whatsapp 0775154151 sau pe contul nostru de Facebook.

Anunturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.