VIDEO Mizerie de nedescris într-o zonă ce ar trebui să strălucească de curățenie

VIDEO Mizerie de nedescris într-o zonă ce ar trebui să strălucească de curățenie

În zona Industrială a municipiului Buzău se află forajele de apă potabilă ce alimentează o parte dintre consumatorii orașului.

Potrivit Legii nr.107 din 25 septembrie 1996, Legea apelor, în zonele de protecţie instituite sunt interzise depozitarea gunoaielor, deșeurilor de orice fel şi folosirea de îngrăşăminte, pesticide sau alte substanţe periculoase.

În realitate, însă, într-o zonă extrem de importantă, de care depinde sănătate buzoienilor, este o mizerie de nedescris. Gunoaie de tot felul, cadavre de animale și miros pestilențial te întâmpină la doar câțiva metri distanță de sursa de apă a buzoienilor.

Cei care ar trebui să vegheze la bunăstarea acestui loc sunt: Administrația Locală, prin Poliția Locală, Agenția de Protecție a Mediului și Apele Române.

Potrivit art. 105- (1) Legea nr.107 din 25 septembrie 1996, fapta săvârşită contra unei colectivităţi, prin otrăvire în masă, provocare de epidemii sau de alte consecinţe deosebit de grave, ca urmare a otrăvirii sau a infectării apei, se pedepseşte potrivit Codului penal.

(2) Tentativa se pedepseşte.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available