GALERIE FOTO Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, la Consiliul de Miniștri ai Culturii la Bruxelles

GALERIE FOTO Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, la Consiliul de Miniștri ai Culturii la Bruxelles

Buzoianul Lucian Romașcanu, ministru al Culturii, a participat la Consiliul de Miniștri ai Culturii la Bruxelles, ocazie cu care a avut întâlniri și discuții cu responsabili din mai multe țări europene.

„În data de 30.11, am participat la Consiliul de Miniștri ai Culturii la Bruxelles, prilej de promovare a ideii părții române de instituire, în 2023, a Anului European al Rezilienței prin Cultură.

Ar fi o bună ocazie de recunoaștere a efectelor negative majore generate de pandemie sectorului cultural dar și de încurajare a deschiderii tuturor formelor de expresie culturală către public, văduvit și el în această perioadă grea.

A fost și o ocazie de cunoaștere a omologilor din celelalte țări și de schimburi amicale de păreri privind cultura în țările noastre.

Am avut întâlniri plăcute cu Comisarul European pe cultură, Dna. Mariya Gabriel, cu miniștrii Germaniei, Franței, Greciei, Ciprului, Olandei, Croatiei, Portugaliei.

Mulțumiri speciale Dnei Ambasador Clara Staicu și Dnei Consilier Corina Panaitopol de la Reprezentanța Permanentă a Romaniei la UE!”, a declarat senatorul Lucian Romașcanu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare