Începe Săptămâna Teatrului Tânăr. Buzoienii se pot bucura de entuziasmul tinerilor artiști

Începe Săptămâna Teatrului Tânăr. Buzoienii se pot bucura de entuziasmul tinerilor artiști

În perioada 29 sept. – 03 oct. 2021 Teatrul George Ciprian organizează evenimentului anual Săptămâna Teatrului Tânăr, ediția a VIII- a.

Acest proiect, care a ajuns la  a VIII-a ediție, a  fost conceput în ideea de a  restabili un spaţiu cultural comun între public şi noile generaţii  de artişti. El vine în întâmpinarea unei necesitaţi reale, şi anume lipsa de impact a tinerelor generaţii  de artişti asupra publicului însetat de nou.

În condiţiile actuale, asistăm la următorul fenomen: publicul este expus în repetate rânduri la produse culturale care nu pot ţine pasul şi nu pot acoperii nevoile în continuă schimbare ale societăţii. Acest fenomen duce la o invariabilă degradare a divertismentului şi la o stagnare a nivelului cultural naţional.  Soluţia este una simplă şi verificată de foarte multe ori de-a lungul timpului, mai exact întinerirea mijloacelor şi modalităţilor de expresie artistică.

Ca resursă principală, organizatorii s-au folosit de vigoarea şi entuziasmul unori tineri artiști – actori, regizori, scenografi – care au demonstrat cu  capacitățile lor artistice verificate şi premiate.

După bilanţurile celor șapte ediţii ale SĂPTĂMĂNII TEATRULUI TÂNAR s-a ajuns la concluzia că, tinerii şi nu numai, sunt foarte atrași de spectacole în distribuția cărora evoluiază tineri actori sau realizate de tineri regizori care să le satisfacă nevoia de cultură.

Deși publicul buzoian este obişnuit în general cu spectacole care au în distribuţie capete de afiş, cele șapte ediţii au fost un extraordinar succes -dovadă fiind sălile pline la toate spectacolele prezentate în ediţiile precedente, dar şi ropotele de aplauze la finalul fiecărui spectacol.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare