Buzăul a pierdut apostolul matematicii. Familia a făcut tristul anunț

Buzăul a pierdut apostolul matematicii. Familia a făcut tristul anunț

Sfetoslav Cremarenco, apostolul matematicii. Unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun profesor de matematică din România în ultimii 50 de ani. Așa a spus unul dintre elevii săi geniali, Bogdan Enescu, iar matematicienii români nu l-au contrazis.

Sfetoslav Cremarenco a absolvit Colegiul Hașdeu în anul 1959. A urmat Matematica pentru a reveni, apoi, în școala care l-a format. Prin succesele remarcabile ale elevilor săi la olimpiadele naționale, internaționale și la admiterea în facultate, a devenit o figură de referință pentru Hasdeu  și pentru învățământul preuniversitar  buzoian și național.

Iata ce scrie pe Facebook Ionel Jipa, unul dintre foștii elevi ai profesorului Cremarenco: „A mai picat o stea a valorilor umane, un cavaler de onoare si general al marematicii de care vorbea,cu drag, tot timpul ! – Ați ridicat in cultură si ințelepcuine generații intregi, care au pus bazele unor lucrari mondiale, impânzind lumea și reprezentându-va cu onoare. Ati fost om in adevaratul sens al vieții, plin de bunatate, cu o inteligență sclipitoare, făcand câte o glumă uneori plina de intelepciune ! Ma bucur ca v-am cunoscut, domnule profesor, si regret ca v-am pierdut definitiv. Drum lin spre ingeri ….si iertați-ne dacă v-am gresit ceva !!”

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available