Elevii buzoieni, „în doliu”. Formă inedită de protest

Elevii buzoieni, „în doliu”. Formă inedită de protest

Consiliul Elevilor Buzău anunță că se alătură protestului inițiat de Consiliul Național al Elevilor, împotriva „inechității burselor”, după ce Ministerul Educației a anunțat modificări ale criteriilor de acordare a burselor școlare.

Aceștia consideră că atitudinea adoptată de către Ministerul Educației în acest context denotă o lipsă de implicare, de iresponsabilitate și comunicare lacunară manifestată de autoritățile responsabile când vine vorba de ascultarea doleanțelor elevilor.

În semn de solidaritate, Consiliul Elevilor Buzău solicită tuturor elevilor ca în această săptămână (12-15 ianuarie), timp de 4 zile, aceștia să se îmbrace în negru și să militeze pentru acest demers.

Ordinul 5.870 din 22 decembrie 2021, publicat pe 4 ianuarie 2022 prevedere aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat. Actul normativ a fost publicat la aceeași dată în Monitorul Oficial al României.

Documentul schimbă pragul de acordare a burselor de merit, ridicând media la 9.50 de la 8.50, cât era din 2011 încoace, de la ordinul nr. 5.576 semnat de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, la 7 octombrie 2011.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare