Mesaj important pentru militari. „Vârsta de pensionare NU va creşte”, anunță deputatul Avrămescu

Mesaj important pentru militari. „Vârsta de pensionare NU va creşte”, anunță deputatul Avrămescu

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu a transmis un comunicat de presă pentru a lămuri câteva aspecte cu privire la informațiile apărute în presă despre pensionarea militarilor români.

” În atenția cadrelor militare și a funcționarilor cu statut special din sistemul național de apărare.
Circulă un fake news grosolan, de câteva zile pe rețelele de socializare și la nivelul instituțiilor militare, referitor la iminența unor modificări „peste noapte”, cu scopul de a-i dezinforma pe cei din armată.

În acest context țin să precizez că, ministrul apărării Nicolae Ciucă a dat asigurări că nu se pune problema modificării pensiilor, iar vârsta de pensionare nu va creşte pentru militari, așa cum se vehiculează.

Vezi declarația lui Nicolae Ciucă, ministru MApN:
„De la Alexandru Ioan Cuza încoace militarii au beneficiat de pensie militară de stat, ca o măsură compensatorie pentru tot ceea ce înseamnă privarea de anumite drepturi şi libertăţi democratice, pentru tot ceea ce înseamnă sacrificiul şi disponibilitatea militarilor de a servi ţara indiferent de condiţii şi de misiune, şi, în acest sens, apreciez şi sprijinul politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria pensiilor speciale. Şi nu vorbesc doar despre pensiile militarilor din Ministerul Apărării Naţionale, ci vorbesc despre pensiile tuturor celor ce fac parte din sistemul naţional de apărare şi siguranţă naţională. Să se gândească cineva, să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să vadă undeva un batalion cu militari între 55 şi 60 de ani. Noi nu avem numai funcţii birocratice şi administrative, sunt şi din acelea, dar sunt puţine. Armata se caracterizează prin dinamism, prin stare de operativitate, prin energie, prin forţă”

Așadar, în calitate de deputat în Parlamentul României, vreau să-i asigur pe militari, că la nivelul Legislativului, nicio decizie majoră nu va fi luată fără consultarea prealabilă a reprezentanților militarilor și a funcționarilor cu statut special din sistemul național de apărare”, a scris în comunicatul său, deputatul Gabriel Avrămescu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available