Se mărește flota Trans Bus. Se face recepția primelor autobuze electrice care vor ajunge la Buzău

Autobuze noi pentru buzoieni. În total, 13 autobuze electrice vor circula pe străzile Buzăului

Reînnoirea flotei de autobuze a Trans Bus continuă așa cum a fost anunțat. Primul dintre cele 13 programate să intre în circuitul buzoian a ajuns deja la Buzău. Noile autobuze le vor scoate din uz, în primăvară, pe cele marca BMC.

Se încearcă, în acest fel, îmbunătățirea condițiilor din mijloacele de transport în comun, dar și reducerea poluării. În speranța că buzoienii vor fi tentați să aleagă autobuzele în detrimentul autoturismelor, Primăria Buzău a investit în achiziția mai multor autobuze electrice, aparținând unor firme diferite, și care oferă numeroase facilități călătorilor.

„Ne vor sosi, în total, 13 autobuze electrice, de la doi producători, pe două contracte separate. Nouă autobuze marca BYD Europe și patru Temsa. Avem deja în curte stațiile de încărcare, de la ambele contracte. În curând vor începe lucrările pentru construcția platformei lor, atât în curtea noastră, cât și în oraș. Pe lângă cele 13 autobuze electrice, vom mai achiziționa și alte autobuze, care vor oferi călătorilor noștri cele mai bune condiții. În schimb, în 2022 vom elimina de pe trasee și ultimele 18 autobuze BMC, mă refer la cele galbene, care sunt depășite”, a declarat Gică Toader, directorul Trans Bus.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare