GALERIE FOTO: O buzoiancă talentată, în echipa Coronei Brașov. Povestea unui sportiv desăvârșit prin muncă, ambiție și perseverență

GALERIE FOTO: O buzoiancă talentată, în echipa Coronei Brașov. Povestea unui sportiv desăvârșit prin muncă, ambiție și perseverență

A muncit mult, a sacrificat anii copilăriei, a perseverat, iar ambiția a fost cuvântul de ordine în fiecare moment în care simțea că i se epuizează energia. Este vorba despre o handbalistă din Buzău care de la 1 iulie s-a alăturat echipei Corona Brașov.

Alexandra-Gabriela Dumitrașcu nu a împlinit încă 19 ani, dar poate spune deja că visul i-a devenit realitate: este titular într-o echipă de renume cu care va crește și speră să ajungă pe cele mai înalte culmi ale handbalului.

Gabi, așa cum i de spune pe teren și în vestiare a făcut primii pași în handbal la Buzău, alături de zeci de copii strânși laolaltă de Alexandra Dinu pentru a-i determina să facă mișcare, nu neapărat performanță. Povestește că privea cu admirație la echipa de fete de la Buzău și încă de pe atunci și-a dorit să ajungă o mare handbalistă.

A crescut, iar calitățile sale au fost remarcate și de Ștefan Miloș dar și de Romeo Ilie care i-au propus chiar să se antreneze cu fetele de la echipa de senioare și a și făcut-o o vreme.

Gabi a sperat până în ultimul moment că autoritățile vor înființa la Buzău o echipă de juniori, astfel încât să își continue pregătirea sportivă. Văzând că nu se întâmplă acest lucru, împreună cu părinții a acceptat o întevedere cu reprezentanții Centrului de Excelență de la Brașov care i-au propus să își continue pregătirea la ei, dar a decis să mai aștepte. În cele din urmă, a dat probele și a fost cooptată la echipa de Juniori 2 la CSM București.

“A fost un moment greu, eram în clasa a X-a la Pedagogic și a trebuit să mă mut la București cu totul, inclusiv cu școala. Am urmat cursurile Colegiului Tehnic Media la București și m-am antrenat alături de colegele mele de la CSM București”, povestește Gabi Dumitrașcu.

Cu trecerea timpului, odată ajunsă la grupa junioarelor 1, pentru Gabi au început și convocările la echipa națională feminină de tineret. Chiar în aceste zile, după o perioadă destul de lungă de pregătire, selcționata antrenată de Horațiu Pașca (principal), Mihaela Evi (secund) și Mihaela Ciobanu (antrenor portari) va participa la europenele U-19 din Slovenia, care vor începe pe 8 iulie.

Echipa națională feminină de tineret

De remarcat este faptul că Gabi a lipsit câteva zile de la lot pentru a-și putea susține examenul de bacalaureat, după care s-a întors pentru a putea pleca cu colegele sale la meciurile din Slovenia.

Între timp, Gabi a fost contactată de reprezentanții mai multor echipe din țară, printre care și de cei de la Buzău pentru se alătura lor. În urma discuțiilor și a propunerilor primite, Gabi a decis să aleagă Corona Brașov, acolo unde își va continua și studiile.

Gabi este hotărâtă ca alături colegele din echipa Corona Brașov și de tehnicianul Alin Bondar să ducă echipa acolo unde merită, în Liga Florilor.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available