Nereguli grave descoperite de polițiști în trafic. S-au aplicat 142 de amenzi

80 de permise reținute de polițiști în week-end. Numeroase nereguli descoperite în trafic

În perioada 23 – 25 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 411 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 80 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, începând cu vineri, 23 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora. Acţiunile au continuat şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 155 şoferi „grăbiţi„ care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 66 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 187 km/h –a fost înregistrat de aparatul radar, autovehiculul unui buzoian de 31 de ani, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Alte 14 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (71), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (34), dar şi 81 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 170.000 de lei.

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 9 cazuri. În cazul a 6 conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

În alte trei situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, aparatele etilotest indicând valori de 0,46 şi 0,52 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Poliţiştii au mai întocmit alte patru dosare penale pentru conducerea unor vehicule fără permis de conducere şi pentru conducerea unui vechiul neînmatriculat.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare