Un înger s-a ridicat la ceruri. Diana a pierdut lupta cu boala nemiloasă

Un înger s-a ridicat la ceruri. Diana a pierdut lupta cu boala nemiloasă

Sufletul Dianei Munteanu, adolescenta de 15 ani din Buzău care a dus o luptă crâncenă cu boala, s-a ridicat la ceruri. Toți cei care au cunoscut-o sunt devastați.

Copila a fost diagnosticată cu cancer în 2018, la doar 12 ani, iar de atunci părinții, rudele, foștii profesori dar și prietenii au făcut eforturi disperate pentru a o salva. Diana nu a mai avut putere să lupte și a decedat pe patul de spital din Turcia unde se făceau eforturi uriașe de a fi salvată.

Diana Munteanu

Diana a absolvit clasa a VIII-a, la Școala nr. 15 “George Emil Palade” din Buzău. Viața ei s-a transformat într-un coșmar în 2018 când fata a fost diagnosticată cu OSTEOSARCOM, tumoră malignă a femurului stâng. Devastată de veste, familia a făcut tot posibilul pentru a o salva, Diana ajungând la o clinică din Italia, unde a fost operată, iar piciorul i-a fost salvat de la amputare, printr-un transplant de titan. Au urmat încă 12 cure de chimioterapie, până în august 2019, când a putut din nou să prindă aripi și să spere la o viață normală.

Din păcate, boala a lovit din nou, mult mai agresiv, atacând piciorul drept și mâna dreaptă. Se întâmpla în vara anului 2020, când medicii din țară au dat un verdict crunt: mâna dreaptă trebuie amputată, iar șansele de supraviețuire din cauza bolii nu sunt foarte mari. O rază de speranță a venit din partea unei clinici renumite din Turcia, unde medicii au spus că mâna dreaptă poate fi salvată și că, apoi, Diana va avea încă o șansă la viață. Între timp, familia și apropiații au început să strângă banii necesari intervențiilor și tratamentelor, destul de costisitoare, aproximativ 63000 de euro.

Zilele trecute, starea de sănătate a Dianei s-a agravat, astfel că a fost transportată de urgență la clinica din Turcia, unde medicii au început lupta, însă inima slăbită de boală a adolescenței nu a mai rezistat.

Fosta învățătoare a Dianei s-a implicat foarte mult în sensibilizarea oamenilor pentru a putea strânge banii necesari tratamentului, atât în urmă cu trei ani, cât și acum, fiind alături de adolescentă în toate etapele grele. Zilele trecute, fostul dascăl al Dianei scria de Facebook:

„Ieri am completat în numele Dianei opțiunile pentru liceu, media ei de admitere fiind de 9,63, deci și speranța de a ajunge la profilul dorit, este mare. Eu și părinții ei sperăm ca acest pas să o facă să se întoarcă din drumul pe care este de ceva zile. Știm că este nevoie de o minune pentru minunea familiei Munteanu, dar forța oamenilor și a rugăciunii poate fi determinantă. Mulțumesc din suflet pentru lanțul de oameni și preoți/biserici creat special pentru a aduce înapoi acest suflet greu încercat.”

Din păcate, adolescenta nu s-a mai putut bucura de viață de licean. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet minunat!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare