Un patron de pensiune din Buzău și un patron de clinică veterinară din Constanța, cercetați după ce au ucis doi urși

Un patron de pensiune din Buzău și un patron de clinică veterinară din Constanța, cercetați după ce au ucis doi urși

În luna februarie 2021, reprezentanții IPJ Buzău anunțau prin intermediul unui comunicat de presă că  patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanța și unul din Buzău, vânători autorizați conform legii, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 06, respectiv 11 februarie.

Ce nu s-a știut la vremea respectivă, este faptul că unul dintre ei, în speță unul dintre constănțeni este medic veterinar și deținătorul unei clinici veterinare în Constanța. Mai mult decât atât, un buzoian, patronul unei renumite pensiuni, este cercetat pentru complicitate.

Cum s-a derulat firul evenimentelor? Din cercetări a reieșit că patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanța și unul din Buzău, vânători autorizați conform legii, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 06, respectiv 11 februarie a.c.

În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor componente vânat, trei arme de vânătoare, obiecte vestimentare și medii de stocare. De asemenea, au fost indisponibilizate două autovehicule.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției în vederea audierilor pentru  transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii, conform Legii 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, față de trei dintre acestea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

Mai exact, braconierii au vânat urșii pe care ulterior i-au oferit patronului de pensiune pentru a folosi carnea la prepararea produselor din bucătărie. Între timp, patronul pensiunii a aflat că există posibilitatea să fie vizat de percheziții, astfel că a încărcat în mașină cele două leșuri și le-a aruncat într-o zonă nepopulată. În cele din urmă, buzoianul a fost nevoit să recunoască în fața oamenilor legii unde a aruncat resturile animalelor și a ajuns să fie cercetat pentru complicitate la braconaj.

Incidentul a avut loc cu puțin înainte de scandalul provocat de prințul austriac care ar fi ucis cel mai mare urs românesc. Ce noroc pe medicul veterinar și pe patronul de pensiune că nu sunt prinți și nici nu au dat peste cel mai mare urs… Dar cu toate astea fac obiectul unui dosar de cercetare penală pentru braconaj, respectiv complicitate la braconaj.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare