VIDEO Ce au descoperit polițiștii în urma perchezițiilor de la Nehoiu

VIDEO Ce au descoperit polițiștii în urma perchezițiilor de la Nehoiu

Ieri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziții domiciliare la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție la acea dată dintr-o localitate din județul Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către persoanele bănuite a fost estimat la peste 2.500.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă utile soluţionării cauzei.

La finalizarea acţiunii, în baza mandatelor de aducere emise au fost conduse în vederea audierii la sediul unităţilor de poliţie 16 persoane.

Cercetările continuă cu persoanele în stare de libertate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în vederea calculării cu exactitate a prejudiciului şi recuperării acestuia.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available