VIDEO Lecții de viață. Handbike-rul buzoian care vrea să devină campion!

VIDEO Lecții de viață. Handbike-rul buzoian care vrea să devină campion!

Nu își poate folosi picioarele, însă asta nu-o prește să-și înseplinească visul. Este vorba despre Viorel Costin, un buzoian pe care mulți dintre participanții la trafic l-au văzut măcar o dată, cu un vehicul ciudat, pe șoselele județului Buzău.

Vehicolul cu care se eplasează se numește handbike, iar el se pregateste pentru jocurile paralimpice din 2024 de la Paris. Pentru a putea participa la competiția internațională are nevoie să acumuleze puncte, iar pentru asta are nevoie de antrenament.

Aproape zilnic, buzoianul face curse pe traseul Buzau-Merei-Vernesti-Ciolanu pentru a se antrena.

„Obiectivul meu, dacă aș putea obține o bicicletă, sunt Paralimpicele, în 2024, la Paris. Acolo mi-aș dori să ajung. Acesta e obiectivul meu: să ajung cât mai sus pot și să reprezint România…”, ne-a declarat Costin Viorel, într-una din pauzele sale în drum spre Monteoru.

Costin se pregătește intens, iar dacă va ajunge la Paris, la Jocurile Paralimpice, îi va trebui un handbike – o bicicletă cu trei roți cu care se pedalează cu mâinile. Este o biciletă specială pentru persoanele cu dizabilități și îți oferă șansa să fii un sportiv.

Succes, Costin, și sper să ne revedem în trafic!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare