VIDEO Viceprimarul Apostu: „Până în 2024 vrem să fim cel mai curat oraș din România”. În realitate, străzile orașului sunt adevărate depozite de gunoi

VIDEO Viceprimarul Apostu: „Până în 2024 vrem să fim cel mai curat oraș din România”. În realitate, străzile orașului sunt adevărate depozite de gunoi

Ideea de redactare a acestui material a pornit de la o postare publică a viceprimarului Ionuț Apostu și un comunicat de presă dat publicității de Direcția de Poliție Locală Buzău. Dacă citim cele două surse pe care vi le vom pune la dispoziție, ne imaginăm că mai avem puțin și vom fi dați drept exemplu de bune-practici pentru toate primăriile din țară. Dacă însă facem greșeala să privim puțin în jurul nostru, ne dăm seama că nu avem nici cea mai mică șansă să atingem aceste obiective.

Ieri, viceprimarul Ionuț Apostu a publicat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Este cel puțin surprinzătoare o astfel de declarație, în condițiile în care la această oră municipiul Buzău este un adevărat depozit de gunoi (această declarație o susținem cu fotografii și materiale video în continuarea materialului ), iar iarba pare că a pus stăpânire peste tot. Mai mult decât atât, gardurile vii netoaletate, copacii uscați, gropile din carosabil, oferă o imagine dezolantă orașului.

Atașat declarației, viceprimarul Ionuț Apostu are un material publicat de Buzau.net. Este un comunicat de presă al Direcției de Poliție Locală pe care autorul l-a preluat, fără doar și poate, din bună-credință. Lucrurile care apar, însă, publicate în comunicatul de presă, asumate de Poliția Locală, sunt destul de departe de adevăr.

Astfel, potrivit comunicatului de presă, „Sase politisti locali (civili), impreuna cu politistii locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu in patrulare auto si pedestra, au desfasurat activitati cu privire la respectarea H.C.L.326/2017.

Regulament privind măsuri edilitar-gospodărești, administrarea fondului locativ public și privat și alte măsuri pentru asigurarea ordinii și curățeniei în municipiul Buzău, in parcurile din mun.Buzau (Marghiloman, Tineretului, Crang, Aviatorilor – Jabar, Hasdeu, Sf.Ingeri), pe itinerariile de patrulare, pentru identificarea și sancționarea persoanelor care nu respectă normele de curățenie, prin aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, orice alte deşeuri, precum și depozitarea pe domeniul public de materiale de construcții, nisip și reziduuri din demolări ori de altă natură, în zonele: str.Santierului – str.Piersicului – str.Transilvaniei (zona SC Luscan) – str.Haiducului – str.Al.Grădinilor – str.Primăverii„.

Întrebarea absolut legitimă ce derivă din parcurgerea acestui comunicat, este „Când, în ce an au fost făcute aceste controale?”. Asta pentru că o simplă plimbare prin oraș arată că tocmai zonele menționate, și multe altele, pe lângă, sunt adevărate gropi de gunoi.

În comunicatul Poliției Locale se face referire la str.Transilvaniei (zona SC Luscan). Iată cum arăta această zonă în data de 17 iunie 2021.

Le fel arată situația și în alte zone din minicipiul Buzău, cum ar fi Str. General Traian Epure, str. Penteleu, str. Mihail Kogălniceanu, str. Dumitru Filipescu, Str. Piersicului, str. Serelor, str. Transilvaniei ”Luscan”, str. Toamnei, str. Independentei, Bd. 1 Dec. 1918 (platforma de gunoi) – Str. Lunei, Pod Dragaica, spatiul verde de langa Centrul Multifunctional de Pregătire Schengen, situat pe Al. Industriilor. Iată imaginile:

De asemenea, un loc nevralgic din punctul de vedere al mizeriei de nedescrie, este zona de sub podul de la Drăgaică. Iată imaginile surprinse în data de 17 iunie 2021.

Având în vedere cele prezentate, până la a tinde ca „Până în 2024 să fim cel mai curat oraș din România”, așa cum a postat domnul viceprimar Ionuț Apostu, mai bine s-ar curăța repede zonele pentru că în ultima vreme am observat că astfel de locuri sunt căutate de Garda de Mediu, iar amenzile nu sunt de neglijat.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare