AS FC Buzău, pregătită de noul sezon competiţional. Interviu cu antrenorul Cristi Pustai

AS FC Buzău, pregătită de noul sezon competiţional. Interviu cu antrenorul Cristi Pustai

Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău va debuta în sezonul 2021-2022 al Ligii 2 „Casa Pariurilor”, în deplasare, la Mediaş, acolo unde va întâlni pe FC Hermannstadt. Partida este programată sâmbătă, 31 iulie, de la ora 13.30 şi va fi televizată de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport.


Cristi Pustai, antrenorul principal al formaţiei din Crâng, este mulţumit de răspunsul dat de elevii săi înperioada de pregătire şi speră, chiar dacă are ca obiectiv promovarea în următorii trei ani, să o facă mai devreme. Pentru a reuşi, tehnicianul speră şi în sprijinul suporterilor buzoieni, pe care îi aşteaptă în număr cât mai mare în tribunele stadionului din Crâng.

Antrenor Cristi Pustai

Ce ne puteţi spune despre perioada de pregătire?
Cristi Pustai: A fost o perioadă grea, dificilă, aşa cum se întâmplă, de obicei, în pregătirea precompetiţională. Au fost şi câte două antrenamente pe zi, căldura ne-a afectat şi ea în mare măsură, dar pot spune că ne-am descurcat destul de bine. Sunt mulţumit de implicarea jucătorilor, de condiţiile avute, chiar dacă, aşa cum se spune, întodeauna este loc de mai bine. Să sperăm că am reuşit să formăm o familie, un lot bine echilibrat pe compartimente şi îmi doresc ca şi rezultatele să vină pe măsura muncii pe care am depus-o în această perioadă.

Aveţi la dispoziţie un lot de 25 de jucători, lista achiziţiilor rămâne totuşi deschisă?
Cristi Pustai:
Cum perioada de transferuri este până în septembrie, s-ar putea să mai apară şi alţi jucători pentru a îmbunătăţi calitatea lotului, pentru a avea o concurenţă mai bună pe posturi. 25 de jucători, dintre care trei portari, pare un lot destul de mare. Din păcate, se pare că va veni şi valul patru al pandemiei şi trebuie să ne luăm măsuri. După părerea mea, încă doi-trei jucători am mai avea nevoie. Ce mă bucură este că avem şase juniori eligibili, printre care şi un portar. Dacă mai reuşim să aducem cel puţin unu sau doi jucători până la finalul perioadei de transferuri, ar fi foarte bine.

Am avut parte de o tragere la sorţi a programului mai mult decât ghinionistă…
Cristi Pustai
: Eu am împărţit campionatul în funcţie de pauzele competiţionale. În primele cinci etape avem doar două jocuri pe teren propriu. Urmează alte patru etape la fel de grele, pentru că întâlnim echipe bune ale campionatului şi aici mă refer în primul rând la Poli Iaşi. Abia după aceea, cam de prin etapa a noua, să zicem, vom avea şapte adversare mai accesibile. Dar, nu putem spune că sunt în acest eşalon echipe mici şi echipe mari. Sunt doar două categorii, una care se luptă pentru promovare şi cealaltă pentru evitarea retrogradării.

Ce aşteptări aveţi de la meciul cu Hermannstadt?
CristiPustai:
Întâlnim o fostă Divizionară, care înaceastă perioadă, spre deosebire de celelalte două retrogradate, şi-a păstrat nucleul de jucători şi l-a completat cu unii valoroşi de Liga 2. Va fi un meci foartegreu, pentru că este primul, pentru că întâlnim un adversar cotat cu şanse mari la revenirea în Liga 1. Pentru că vom juca la ora la care vom juca şi vor fi 40 de grade, deci este clar că meciul nu va fi uşor cum de altfel nu va fi niciunul, indiferent de adversar. Noi însă, am arătat şi în meciurile de verificare că formăm o echipă compactă, arţăgoasă, reactivă, şi zic că la ora asta avem şansele noastre şi cu siguranţă ne vom bate pentru orice punct pus înjoc.

Un mesaj pentru suporterii buzoieni…
CristiPustai:
În primul rând îi aşteptăm în tribune, pentru că ne dorim să fie alături de noi. Să sperăm că se va juca cu spectatori, pentru că până la urmă fotbalul este pentru ei. Una este să stai la televizor şi alta să simţi atmosfera, impulsul şi sentimentul de a trăi acest fenomen din tribună. Sper să vină alături de noi, să ne susţină, să aibă răbdare pentru că suntem o echipă nouă, atât la propriu cât şi la figurat. Am păstrat 10-12 jucători care au evoluat sezonul trecut pentru Gloria, dar care erau la final de contract şi a trebuit să se depună eforturi serioase pentru a-i păstra pentru noul proiect. Am completat lotul cu jucători care sper să ne ajute să formăm un grup puternic, cu care să ne îndeplinim obiectivul. Avem un ciclu de trei ani în care trebuie să atacă mpromovarea, dar asta nu înseamnă că dacă se iveşte un culoar bun nu putem face asta din primul an, pentru că îmi doresc să fim tot timpul în faţă, să ne batem pentru primele locuri, să ne batem pentru promovare.
Pentru acest sezon, ne-am propus clasarea în primele zece locuri, însă, aşa cum am mai spus, primul obiectiv este clasarea în play-off. Asta înseamnă implicit scăparea de emoţiile retrogradării. Şi apoi, acolo, sunt şanse foarte mari să te baţi pentru promovare. Noi trebuie să fim conştienţi că lupta este foarte grea, din moment ce un număr de 12 echipe şi-au stability ca obiectiv prinderea play-off-ului. Împreună cu suporterii, putem forma un grup puternic şi o echipă care să facă performanţă.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available