A fost așezată piatra de temelie la Casa Francofoniei în România. La eveniment a participat și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

A fost așezată piatra de temelie la Casa Francofoniei în România. La eveniment a participat și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

Miercuri a fost așezată piatra de temelie la Casa Francofoniei în România. Casa Francofoniei în România își propune să devină un hub cultural regional care să crească oportunitățile de mobilitate ale studenților și cercetătorilor francofoni, printr-o abordare inovatoare. Proiectul va oferi tinerilor din întreaga lume locuințe de calitate și condiții optime de studiu în cel mai mare campus studențesc din țară, aparținând Universității Politehnice.  Este primul centru de acest fel din afara Franței.

Potrivit unui comunicat al Universității Politehnice București, Casa Francofoniei va găzdui evenimente culturale și științifice menite să promoveze performanța și să sprijine tinerii studenți și cercetători. În cadrul ei vor fi organizate expoziții de artă, festivaluri de teatru, film, literatură, precum și evenimente dedicate studenților – sesiuni de training, dezbateri publice și concursuri. La inaugurare a participat și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

„Mă bucur că am putut fi alături de prietenul meu Mihnea Costoiu, rectorul UPB, la așezarea pietrei de temelie a unui nou edificiu, Casa Francofoniei. Alături de președintele Klaus Iohannis, de ministrul educației Sorin Câmpeanu și în prezența unor distinși invitati din corpul diplomatic și din lumea academică, am putut fi martorii unui eveniment cu adevărat important”, a transmis Lucian Romașcanu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare