Aglomerație mare la Serviciul Pașapoarte. Numărul cererilor, dublu față de anul 2019

Aglomerație mare la Serviciul Pașapoarte. Numărul cererilor, dublu față de anul 2019

În ultima perioadă se constată, în mod evident, o creștere a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor, drept pentru care Instituția Prefectului a dispus o serie de măsuri. Astfel, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Buzău s-a decis suplimentarea ghișeelor la care pot fi depuse documentele. De asemenea, o altă măsură care vine în sprijinul celor care solicită eliberarea de pașapoarte este prelungirea programului după care pot fi depuse actele necesare, serviciul funcționând acum de la ora 8.30 până la ora 18.30, în fiecare zi, de luni până vineri.

Opinia reprezentanților Prefecturii Buzău este că printre factorii determinanți care au generat această creștere de cereri se numără mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, faptul că oamenii vor putea din nou călători fără restricții, apropierea sărbătorilor pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor, fără a putea exclude, însă, actualul context geopolitic.

În perioada 24 februarie-4 martie 2022, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte s-au înregistrat peste 890 de solicitări de eliberare pașapoarte, dublu față de perioada similară a anului 2019.

Creșterea înregistrată la nivelul județului poate fi explicată și prin faptul că la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte se adresează, în ultima perioadă, și cetățeni care provin din alte județe.

În pofida creșterii solicitărilor de eliberare a pașapoartelor, orele programărilor sunt respectate iar numărul solicitărilor adresate de către cetățeni nu depășește capacitatea de procesare a acestora, existentă la nivelul sistemului de pașapoarte.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare