Ambulatoriul Spitalului Județean, modernizat şi dotat cu aparatură, prin grija Consiliului Județean

Ambulatoriul Spitalului Județean, modernizat şi dotat cu aparatură, prin grija Consiliului Județean

Recent, Ambulatoriul Spitalului Județean Buzău a fost modernizat şi dotat cu aparatură pentru fiecare specialitate medicală, în urma unei investiții de peste 2.400.000 de euro. Această investiţie s-a realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, printr-un proiect cu fonduri europene.

Una dintre cele mai importante achiziţii este un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slide-uri, pentru secţia Radiologie.

De asemenea, s-au achiziţionat aparate şi instrumente pentru Otorinolaringologie (lampă frontală cu led portabilă şi acumulator, oglindă frontală, otoscop cu acumulator, nasofaringolaringoscop, fibroscop O.R.L. rigid, videootoscop, audimetru digital, microscop O.R.L., unit O.R.L.), Alergologie (Aparat pentru măsurarea oxidului nitric, aparat aerosoli) și Urologie (Ecograf doppler color staționar cu sonde specifice, Litotritor ESWL). De asemenea, s-au achiziţionat şi obiecte de mobilier (scaune, birouri, dulapuri) pentru cabinetele medicale.

Ec. Claudiu Damian, manager S.J.U. Buzău: „Prin realizarea acestei investiţii pentru Ambulatoriul de Specialitate, se urmăreşte creşterea calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor dar şi degrevarea secţiei U.P.U.-SMURD. Scopul nostru este să informăm populaţia de existenţa acestor cabinete medicale pentru a limita numărul de prezentări la secţia U.P.U.-SMURD, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. În Ambulator, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare.”

Dr. Ştefania Manolescu, director medical S.J.U. Buzău: „În ultimii ani, la S.J.U. Buzău s-au făcut numeroase investiţii iar cele mai recente s-au făcut în secţia de Pediatrie, Sterilizare şi Urologie.

La secţia de Pediatrie şi Boli Infecţioase au fost achiziţionate 40 de paturi pentru copii, de ultimă generaţie, care includ saltele, care sunt electrice, cu regalare a înălţimii somierei, copilul fiind în siguranţă datorită tabliei înalte. La secţia Boli Infecţioase au fost repartizate 10 paturi iar la secţia de Pediatrie au fost alocate 30 de paturi. Aceste achiziţii s-au realizat pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor.”

Programul de lucru la cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Buzău este de luni până vineri, între orele 7:00-15:00, iar în vederea unei consultaţii, pacienţii trebuie să prezinte actul de identitate, cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie.

În cadrul ambulatoriului se acordă, anual, peste 45.000 de consultaţii medicale.

De asemenea, vă facem cunoscut faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se află într-un amplu proiect realizat cu fonduri europene, în valoare de 4.500.000 de euro care prevede dotarea tuturor secţiilor cu aparatură medicală de ultima generaţie, ducând astfel spitalul pe un alt palier al performanţei concurând cu orice spital din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare