Atenționare hidrologică cod portocaliu pentru județul Buzău până la ora 24.00

Atenționare hidrologică cod portocaliu pentru județul Buzău până la ora 24.00

Conform hidrologilor, în acest interval, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri, pe râul Bâsca Chiojdului și amonte râul Câlnău.
Urmare a acestei situații, prefectul județului, Daniel-Marian Țiclea a activat CJCCI, pe perioada codului portocaliu, la sediul Instituției Prefectului.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte  severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Buzău – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Bâsca Chiojdului – amonte confluență cu râul Câlnău

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 31.05.2022 ora 16:05 – 31.05.2022 ora 24:00

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Bâsca Chiojdului – amonte confluență cu râul Câlnău, județele: Buzău și Prahova.

        Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bălăneasa. 

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

     Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Foto arhivă!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare