Autoritățile buzoiene se pregătesc de valul 4 al pandemiei. Ce măsuri se iau

Autoritățile buzoiene se pregătesc de valul 4 al pandemiei. Ce măsuri se iau

Astăzi la Instituția Prefectului județul Buzău s-a desfășurat o întâlnire de lucru la care au participat: managerul Spitalului Județean de Urgentă Buzău – Claudiu Damian, managerul Spitalului de Boli Cronice Smeeni – doamna Marilena Dobrescu, managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat – domnul Adrian Danielescu, managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu – domnul Sergiu Remisovschi,  reprezentanți ai Spitalului C.F.R. Buzău și reprezentanți ai D.S.P. Buzău.
Scopul întâlnirii a fost de a pregăti unitățile spitalicești în eventualitatea unui nou val de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.
În acest sens au fost analizate capacitățile de preluare ale pacienților pentru fiecare spital în parte precum și nevoile urgente pentru îmbunătățirea modului de tratare. 
S-au stabilit următoarele activități care urmează să fie organizate și implementate până la 15 Septembrie, după cum urmează: 

  • Spitalul Municipal Râmnicu Sărat: se urmărește extinderea rețelei de oxigen în mai multe saloane, precum și identificarea și angajarea de medici pentru secția A.T.I.
  • Spitalul CFR Buzău: se urmărește creșterea capacității de stocare prin montarea mai multor butelii de oxigen care să permită o autonomie mai mare.
  • Spitalul de Boli Cronice Smeeni: se urmărește dotarea spitalului cu 5 concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10LPM.
  • Spitalul Orășenesc Nehoiu: se urmărește proiectarea și execuția unei instalații de oxigen pentru secția de terapie intensivă precum și repararea liftului defect în vederea realizării unor circuite separate pentru pacienții Covid și non-Covid. 
     Termenul de finalizare a implementării măsurilor discutate mai sus, a fost stabilit pentru 15.09.2021, perioadă în care Instituția Prefectului – Județul Buzău va monitoriza evoluția indeplinirii activităților.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available