Vești îmbucurătoare dinspre DSP. Număr foarte mic de infectare COVID în ultimele 24 de ore

Autoritățile medicale, în alertă. S-au inregistrat  6 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Cel mai mic pacient are 4 ani

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău,  s-au inregistrat  6 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19). Pacientii in varste cuprinse intre 4 ani si 86 de ani.

Este vorba despre doi pacienți în vârstă de 85, respectiv 76 de ani care sunt soț și soție și locuiesc în Municipiul Buzău. Pacientul a prezentat simptomatologie ușoară, a solicitat SAJ, ambii au fost testați și confirmați. Nu sunt vaccinați, nu se cunoaște sursa infectării. Sunt izolați la domiciliu cu tratament sub monitorizarea medicului de familie.

O pacientă în vârstă de 86 de ani din Puiești a prezentat ușoară simptomatologie, a solicitat SAJ, a fost testată și confirmată. Nu este vaccinată, nu se cunoaște sursa infectării, se află în izolare la domiciliu cu tratament sub monitorizarea medicului de familie.

Al treilea pacient este în vârstă de 4 ani și prezintă ușoară simptomatologie, a fost testat la SJUBZ cu test RT PCR și confirmat. Nu se cunoaște sursa de infectare. Este internat la Spitalul Rm Sărat.

Alți doi pacienți în vârstă de 32, respectiv 58 de ani, tată și fiu din Costești, sat Pietrosu au sosit din Portugalia în data de 11.08.2021. Fiind ușor simptomatici s-au prezentat la UPU -SJUBZ unde au fost testați si confirmați. Nu sunt vaccinați și nici nu sunt de acord cu vaccinarea. Sunt internați la SJUBZ.

In plus fata de cazurile de mai sus,  a mai fost inregistrat un caz nou de infectare la un pacient de 29 ani revenit pe teritoriul Romaniei din Marea Britanie pe data de 06.08.2021, care se afla in carantina. A prezentat simptome si a fost testat in domiciliu de catre Serviciul Judetean de Ambulanta Buzau. Locul de infectare a fost stabilit ca fiind in strainatate, astfel ca acest caz nu a fost alocat judetului Buzau. Pacientul este izolat iar ancheta epidemiologica este in desfasurare.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare