Comunicat de presă Primăria Buzău Evenimente cultural-educaționale pentru copii și tineri 1, 4 și 5 iunie

Comunicat de presă Primăria Buzău Evenimente cultural-educaționale pentru copii și tineri 1, 4 și 5 iunie

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” continuă primul festival dedicat publicului tânăr din Municipiul Buzău. Festivalul AN-TAN-TE se află anul acesta la a doua ediție și adună peste 40 de artiști și facilitatori din domeniul educațional. Festivalul AN-TAN-TE se desfășoară pe 4 și 5 Iunie în 3 locuri din oraș: Parcul Tineretului, Parcul Marghiloman și Bulevardul Nicoale Bălcescu .
Festivalul AN-TAN-TE debutează cu o pre-sesiune pe 1 IUNIE , alături de proiectul Școala Din Parc. Sărbătorim ziua copilului printr-o serie de activități educative și distractive în parcul Crâng, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în parcul Tineretului și parcul Marghiloman. Activitățile din parcul Crâng, de 1 iunie, sunt organizate împreună cu Clubul Sportiv Municipal Gloria Buzău și alți parteneri menționați în vizualurile de mai jos.

Invităm părinții și copiii să participe la spectacolele și atelierele ce vor avea loc în aer liber. Programul include activități diverse, spectacole de teatru, jocuri interactive pentru copii, concursuri, ateliere de gastronomie, ateliere de picture, atelierele susținute de către Asociația Meșterilor Populari Buzău.
Pe lângă parcurile cu care v-am obișnuit deja, anul acesta festivalul include și o zonă de promenadă urbană (Bulevardul N. Bălcescu), unde cei mici se vor putea bucura de spectacole de stradă, artiști stradali, păpuși uriașe, muzică live, caricaturiști și multe ateliere dedicate copiilor. Totodată, festivalul își propune să revitalizeze puncte importante din oraș și să le transforme în locuri de petrecere a timpului liber prin intervenție culturală.
Acest concept este o noutate pentru Municipiul Buzău. În multe țări din Europa, se întâmplă de foarte mult timp ca zone care într-o anumită perioadă a anului devin spații pietonale, să fie transformate în adevărate nuclee pentru artă socială sau comunitară. Ne propunem ca acest lucru să devină o obișnuință în viitor și această zonă pietonală de pe Bulevardul N. Bălcescu șă devină o atracție pentru artiștii buzoieni și nu numai.
Pe lângă spectacolele invitate și activitățile propuse în cadrul festivalului vor exista și evenimente conexe, cursuri de educație prin teatru cu faciliatorii din Buzău, expoziție –Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică, discuții Q&A cu artiștii invitați.
Festivalul AN-TAN-TE aduce în fața publicului buzoian spectacole de teatru pentru copii, spectacole de circ contemporan, spectacole de dans contemporan, ateliere practice, concursuri, treasure hunt-vânătoare de comori, concerte, muzică live, animatori pe picioroange, statui vivante, concursuri cu premii și multe surprize.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare