Spitalul Județean Buzău reduce numărul paturilor la ATI COVID

Consiliul Județean, strategie pentru atragerea de medici la Spitalul Județean Buzău

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Buzău înregistrează deficit de medici specialişti. De aceea, pentru cadrele medicale care vor dori să profeseze în cel mai mare spital din judeţ, Consiliul Judeţean va cumpăra apartamente.

Într-o primă fază, din a doua jumătate a acestui an, vor fi achiziţionate de pe piaţa liberă zece apartamente care vor fi închiriate cadrelor medicale. Ulterior, vor mai fi cumpărate încă zece locuinţe.

Iniţial, autorităţile buzoiene intenţionau să construiască de la zero un bloc de locuinţe pentru medici pe terenul fostei maternităţi din Buzău, dar costul ar fi fost mult prea mare, din cauza majorării preţului materialelor de construcţie.  Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău au renunţat la idee, considerând că achiziţionarea de apartamente la cheie din Buzău este cea mai ieftină soluţie.

Criză de medici este în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean Buzău. Este nevoie de specialişti la Medicină Internă, Gastroenterologie, ATI şi Cardiologie. Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău are o oportunitate deosebită de a-şi  rezolva criza de personal. Cel mai mare spital din judeţul Buzău a devenit, recent, Centru de pregătire pentru medicii rezidenţi. Astfel, studenţii la Medicină pot alege Spitalul Judeţean pentru stagiile de formare profesională. 

Pe lângă faptul că se pregătesc pentru meseria aleasă, tinerii rezidenţi, sub coordonarea unui medic specialist, pot efectua şi gărzi, fiind remuneraţi pentru activitatea depusă. La finalul acestei perioade, dacă vor dori, vor putea rămâne să profeseze la Buzău. În prezent, doi rezidenţi se pregătesc în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău. Conducerea spitalului speră ca o parte dintre rezidenţi să rămână în unitatea medicală din Buzău.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare