Contabila Primăriei Padina, reținută pentru delapidare. Incredibil ce a dus-o capul să facă

Contabila Primăriei Padina, reținută pentru delapidare. Incredibil ce a dus-o capul să facă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au reţinut pentru 24 de ore o buzoiancă bănuită de delapidare şi fals intelectual.

Ieri, 13 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o percheziţie domiciliară la domiciliul unei femei, în vârstă de 48 de ani, bănuită de delapidare. Este vorba despre contabila primăriei Padina, împotriva căreia se fac cercetări pentru săvârșirea a peste 400 de infracțiuni.

Activitatea s-a desfăşurat în baza mandatului emis de Judecătoria Pogoanele.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245. 524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată .

Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri.

În baza mandatului de aducere emis, femeia  a fost condusă la Poliţie în vederea audierii.

Bănuita a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare