Dramatic! Un pompier buzoian a scăpat cu viață din explozia de la Mihăilești dar aseară și-a resuscitat propriul copil

Dramatic! Un pompier buzoian a scăpat cu viață din explozia de la Mihăilești dar aseară și-a resuscitat propriul copil

Se aruncă în flăcări, își pun propriiile vieți în pericol din dorința de a le salva pe ale altora, plecând mereu în misiune cu teama ca la locul indicat să nu găsească un om drag. Este vorba despre ei, denumiți generic pompieri, chiar dacă lucrează în structuri diferite. De multe ori munca lor nu este înțeleasă, li se reproșează că au venituri mari pentru care nu fac mare lucru, însă cei din afara sistemului nu știu cât devotament stă în spatele acestei meserii.

Din păcate, astăzi scriem despre tragediile petrecute în viața unui astfel de om, un pompier care a avut șansa să scape cu viață din explozia de la Mihăilești dar care aseară a trecut prin cea mai mare dramă prin care poate trece un părinte: și-a văzut copilul, victimă a unui accident rutier, aruncat pe câmp, după care a fost nevoit chiar să îl resusciteze cu propriile mâini.

Alarma s-a dat aseară, în jurul orei 18.00. Echipajul de descarcerare al ISU Buzău a primit un semnal sec, „Accident rutier la Padina, posibil persoane încarcerate”. Salvatorii s-au echipat rapid, s-au urcat în mașini și au plecat către locul indicat. Printre ei era și Romeo Baciu, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești.

Ajunși la locul accidentului, pentru cei care formau echipajul SMURD de descarcerare a fost un dezastru. Colegul lor, Romeo, când a văzut fata aruncată pe câmp, nu a putut să spună decât atât: „ASTA ESTE FATA MEA!”. S-a clătinat și doar prezența de spirit a colegilor a făcut ca acesta să nu cadă din picioare.

Pentru că fata era în stare critică a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 15 ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a început resuscitarea. Tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și i-a făcut chiar el manevre de resuscitare. Fata a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp.

În urma exploziei de la Mihăilești, lui Romeo Baciu ambele timpane i-au fost perforate, însă atunci avea o familie, o soție și o fetiță care l-au ajutat să depășească momentul. Dumnezeu să îi dea putere și acum să depășească această tragedie!

Accidentul în care și-a pierdut viața Ștefania s-a petrecut pe DN2C, în Padina.

„Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Pogoanele către Slobozia, de către un șofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcției, rasturnandu-se în afara părții carosabile.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere, în vârstă de 15 ani, din Padina, care a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior pasagera a decedat

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.”, a fost mesajul transmis aseară de reprezentanții IPJ Buzău.

Ștefania Baciu era elevă la Școala Generala nr 2 din Padina, în clasa a VIII-a, iar toți cei care au cunoscut-o o descriu ca fiind un copil educat, responsabil, bine crescut.

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare