Eveniment important la Muzeul Județean. Se va vorbi despre principalele rezultate ale cercetărilor

Eveniment important la Muzeul Județean. Se va vorbi despre principalele rezultate ale cercetărilor

Muzeul Județean Buzău organizează a XIX-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice cu titlul generic „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”, ce va avea loc în format online, mâine, începând cu ora 9. Ca subiect central vor fi cercetările arheologice realizate în foarte multe zone de pe teritoriul județului Buzău.

Lucrările Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice se vor desfășura în cadrul unei singure secțiuni intitulată: „Cercetări interdisciplinare în Carpații de Curbură realizate în cadrul proiectului – Peisaje ascunse: explorarea prin teledetecție și LIDAR a drumurilor, granițelor și câmpurilor de luptă din Carpații de Sud-Est”, unde peste 20 de specialiști vor prezenta principalele rezultate ale cercetărilor efectuate în perioada 2019-2021.

Muzeul Județean Buzău, atât prin vestigiile descoperite, în special în zona Oreavu, cât și prin faptul că are incluși în proiect trei cercetători valoroși, aduce o contribuție semnificativă la cercetarea și valorificarea culturală și științifică a patrimoniului din cadrul Proiectului HILANDS.

O discuție pe larg cu privire la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice, dar și alte subiecte, puteți urmări în cadrul emisiunii C-am Pus Punctul pe I, în această seară, la ora 20.00, la Campus TV.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare