FOTO VIDEO Cei mai buni elevi de învățământ profesional din Europa sunt pregătiți la Liceul Tehnic Buzău

FOTO VIDEO Cei mai buni elevi de învățământ profesional din Europa sunt pregătiți la Liceul Tehnic Buzău

În perioada 16-20 mai 2022, în ”săptămâna europeană a competențelor profesionale”, Portugalia a găzduit ”European Vocational Skills Week Competition”, etapa europeană.

 Echipajele Liceului Tehnic Buzău au obținut un rezultat de excepție, premiul I atât la secțiunea ”mecanic”, la secțiunea ”mecanic auto”, la secțiunea ”vânzător” cât și la secțiunea ”bucătari”.

 ”Este un rezultat de excepție care confirmă, încă o dată, nivelul pregătirii elevilor noștri. Elevii au fost pregătiți atât în țară, la firme de prestigiu, cât și în străinătate-în cadrul proiectelor cu finanțare europeană” a declarat profesorul Robert Harabagiu – directorul adjunct al Liceului Tehnic Buzău.

 Liceul Tehnic Buzău este o unitate de tradiție a învățământului profesional din județul nostru. Începând cu anul 2014 (anul în care a fost reînființat învățământul profesional) Liceul Tehnic Buzău a avut în fiecare an clase din domeniile ”mecanic auto”, ”mecanic utilaje și instalații în industrie”, ”comerciant-vânzător” și bucătari”. Calitatea pregătirii teoretice din școală, stagiile de pregătire practică organizate la firme de prestigiu din domeniu au contribuit decisiv la succesul învățământului profesional din județul nostru, Liceul Tehnic Buzău devenind un nume de referință pentru aceste profesii.

 ”În perioada 4-8 iulie 2022 organizăm înscrieri la învățământul profesional. Avem 36 locuri la ”mecanic auto”, 12 locuri la ”mecanic utilaje și instalații în industrie”, 12 locuri la  ”bucătari” și 14 locuri la ”comerciant vânzător”-sistem dual” a precizat domnul profesor Robert Harabagiu.

Liceul Tehnic Buzău este singura unitate de învățământ din România care a accesat fonduri europene de peste 2.000.000 euro, prin care 671 elevi au efectuat stagii de pregătire practică de 3 săptămâni în străinătate. Formarea elevilor într-un context european a dus la succesul absolut la această competiție, Liceul Tehnic Buzău fiind singura unitate de învățământ buzoian premiată.

În ultima perioadă Liceul Tehnic înregistrează succes după succes fiind singura unitate de învățământ buzoiană afiliată Unesco iar, zilele trecute, primind și statutul de ”școală europeană 2022”.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare