FOTO VIDEO  Percheziții la persoane bănuite de producere ilegală, deținere şi comercializare de țigări

FOTO VIDEO Percheziții la persoane bănuite de producere ilegală, deținere şi comercializare de țigări

Poliţiştii din Buzău au ridicat aproximativ 170 de kilograme de tutun, 1280  de ţigarete confecţionate artizanal maşini de mărunţit şi aparate de inhjectat/ doi buzoieni au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ieri, 26 iulie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Luduş, la persoane bănuite de producere ilegală, deținere şi comercializare în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria  Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.

 Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din Buzău şi Mureş, s-ar fi aprovizionat şi ar fideţinut la domiciliul tutun şi ţigarete de diverse mărci, stocurile create fiind ulterior comercializate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vedera continuării cercetărilor 164 kg de tutun, 1280 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat.

Au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, doi buzoieni, în vârstă de 47, respectiv 54 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şideţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Astăzi, cei doi buzoieni urmează a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare