Incendiu puternic la Cislău. Pompierii abia mai fac față intervențiilor

Incendiu puternic la Cislău. Pompierii abia mai fac față intervențiilor

Pompierii buzoieni acționează pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifestă pe raza localității Cislău. Incendiul a pătruns în litiera pădurii din zonă, propagarea acestuia fiind limitată de către pompieri. În prezent la fața locului sunt angrenati 12 subofițeri, 1 ofițer și 1 maistru militar, ce mențin situația sub control.

Un alt incendiu de amploare a mistuit ieri aproximativ 700 de hectare de vegetație uscată pe raza comunei Scorțoasa. Vântul ce s-a manifestat în zonă a grăbit propagarea flăcărilor ce au cuprins în calea lor o locuință dezafectată și două anexe gospodărești.

Pentru ca incendiul să fie lichidat în timp util, iar pericolul asupra populației, bunurilor și proprietăților acestora să fie eliminat rapid, pompierii buzoieni din cadrul Detașamentelor de Pompieri Buzău, Râmnicu Sărat și din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu au intervenit cu peste 20 de subofițeri și 3 ofițeri, la fața locului fiind prezent și Prim-Adjunctul Inspectorului Șef pentru conducerea intervenției.

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă, și poate avea efecte devastatoare!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare