Incredibil! Ministrul Educației avansează ideea potrivit căreia elevii nevaccinați să nu fie primiți în școală, într-o clasă în care apare un caz de Covid-19

Incredibil! Ministrul Educației avansează ideea potrivit căreia elevii nevaccinați să nu fie primiți în școală, într-o clasă în care apare un caz de Covid-19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că „este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică”.

În același context, Ministrul Educației, fiind întrebat ce se va întâmpla dacă într-o clasă apare un caz de Covid-19, a răspuns că se ia în calcul varianta ca elevii nevaccinați să nu mai fie primiți în școală, ci să învețe de acasă.

Iată declarațiile Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu:

,,Suntem în contact permanent și cu Ministerul Sănătății, și cu INSP, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online.

Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii.

Este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară. Masca de protecție, această nouă tulpină nu îi mai ocolește pe cei tineri, mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spațiilor de învățământ, distanțarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare.

Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinați și aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinați în proporție de peste 60%, mai mult decât dublu față de media națională”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit B1 TV.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a explicat că o variantă care se discută și care ar putea fi aplicată în cazul în care sunt depistate, după 13 septembrie în clase cazuri de COVID-19 este modelul francez, potrivit căruia doar elevii vaccinați vor continua școala în format fizic:

“Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește dinc e în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție.

Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vomface public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane d eelevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficeinte cu siguranță”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare