Liceul Tehnic Buzău a obținut statutul de ”Școală Asociată pentru UNESCO”

Liceul Tehnic Buzău a obținut statutul de ”Școală Asociată pentru UNESCO”

„De acum vom purta cu mândrie acest însemn, suntem Școală Asociată Unesco, singura din Buzău cu distincție obținută în urma evaluarii activității noastre educative, inițiativelor extrașcolare care sunt în acord cu obiectivele UNESCO în totalitate. Aplicația a fost evaluată de o comisie formată din reprezentanți UNESCO și reprezentanți ai Ministerului Educației.”, este mesajul postat pe pagina de socializare a unității de învățământ directorul adjunct al Liceului Tehnic, profesorul Robert Harabagiu.

Lansat în 1953 în ideea diseminării idealurilor UNESCO de pace şi toleranţă, proiectul Reţelei de Şcoli Asociate (ASP-net), cunoscut ca Şcolile Asociate UNESCO, reprezintă o reţea globală ce cuprinde peste 7900 de instituţii de învăţământ din peste 177 de ţări, de la instituţii de educaţie preşcolară la licee, unităţi de învăţământ post-liceal şi centre de pregătire a profesorilor.

Elevii şi profesorii din Şcolile Asociate UNESCO vorbesc de prestigiul pe care îl conferă apartenenţa la o reţea globală sub egida UNESCO. Se simt ca „o parte a soluţiei şi nu a problemei”, aşa cum s-a exprimat un elev ce a participat la Proiectul „Marea Baltică”.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare