Nereguli grave descoperite de polițiști în trafic. S-au aplicat 142 de amenzi

Nereguli grave descoperite de polițiști în trafic. S-au aplicat 142 de amenzi

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Ieri, în intervalul orar 16.00 – 21.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău împreună cu poliţişti de ordine publică, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor.
În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 20 de pietoni, 19 biciclişti şi 16 căruţaşi cu privire la respectarea normelor rutiere.
Aparatele radar au înregistrat 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 9 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 157 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 62 de ani din Bacău, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Cioranca.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (19), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4), dar şi 22 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 41.000 de lei.
Tot ieri, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa rutieră.
Astfel, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, aparatele etilotest indicând valori de 0,85 şi 0,86 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au mai întocmit alte cinci dosare penale, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare