45 de percheziții în țară. 8 dintre ele sunt la Buzău. Ce caută anchetatorii

Percheziții de amploare la Buzău. Au fost confiscate bunuri mobile şi imobile de 80.000 de euro

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în Buzău şi Bucureşti, pentru combaterea și contracararea actelor infracționale pe diverse domenii de acţiune.

Astfel, poliţişti de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică, rutieră, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Serviciul Criminalistic, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au acționat în cadrul unor dosare penale în care sunt cercetate  infracţiuni de proxenetism, producere, deținere și comercializarea produselor din tutun, în afara antrepozitului fiscal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv braconaj.

În urma activităților, au fost conduse la audieri 13 persoane, iar 5 dintre acestea, cu vârste cuprinse între 30 şi 52 de ani, au fost reținute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 63.760 de ţigarete, 6.080 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, 9 telefoane mobile, 10.500 de euro și 18.000 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii, bunuri mobile şi imobile, estimate la valoarea totală de 80.000 de euro.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii organizaţi în filtre rutiere, în contextul acţiunilor derulate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.400 de lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale  din cadrul Poliției Române.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare