Polițiștii buzoieni în actiune! Parteneriat inedit despre cum să motivezi liceenii şi cum să captivezi elevii de gimnaziu

Polițiștii buzoieni în actiune! Parteneriat inedit despre cum să motivezi liceenii şi cum să captivezi elevii de gimnaziu

Program de mentorat şi Proiect antiviolenţă, două coordonate ale colaborării Biroului Siguranţă Şcolară şi Colegiului Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu/ Parteneriat inedit despre cum să motivezi liceenii şi cum să captivezi elevii de gimnaziu!

Luni, 31 ianuarie, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, alături de Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, reprezentat prin profesorul diriginte Dănuţ Solcan şi elevii săi, respectiv membrii Clubului 3,14, au demarat două proiecte ce se vor derula până la finalul anului de învăţământ în curs.   

Primul se intitulează sugestiv Programul de mentorat şi cooptează pe de o parte elevi formatori de la unitatea de învăţământ liceal, iar de cealaltă parte elevi beneficiari din ciclul gimnazial, alăturându-se astfel programului şi Şcoala „P. H. Zangopol” din municipiul Buzău.

Programul dezvoltat de iniţiatori îşi stabileşte formarea participanţilor prin identificarea de noi ţeluri, motivaţii, valori și prin dezvoltarea de aptitudini care să îi ajute în atingerea performanţelor dorite.

Mentoratul implică existenţa unui elev, care este inspirat de un coleg cu spirit pedagog. Astfel, elevii din clasele mici caută în mod natural ca şi exemple elevii din clasele mai mari, iar acest lucru este valabil, în sistem cascadă, pentru toți anii școlari. Identificarea inspirată a unor exemple pozitive şi transformarea celor mai în vârstă în mentori este o modalitate excelentă de a valorifica acest fenomen.

De aceea, poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară au considerat oportună desfășurarea unui program de mentorat în sprijinul elevilor, ce va avea beneficii pentru întreg sistemul şcolar. Cât contează pentru elevi? Enorm! Le oferă încredere, pot vorbi în fața altor copii de vârsta lor, mult mai stăpâni pe ei, devin liberi în exprimare, în susținerea părerilor.

Al doilea program demarat în cadrul parteneriatului anterior menţionat este derulat sub egida „Aproape de tine şi priveşte continuarea în plan local a luptei coordonate împotriva violenţei din mediile şcolare. Titlul activităţii are o dublă semnificaţie: violenţa şi primejdiile pot fi la un pas de tine, ceea ce trebuie să te determine a fi atent, precaut. Totuşi, tot aproape de tine poate fi şi soluţia unor astfel de probleme, trebuie doar să fii raţional şi să deschizi ochii pentru a o vedea şi a o pune în aplicare.

Proiectul se va derula până la încheierea anului de învăţământ, prin organizarea de ateliere de emoţii şi prezentarea creaţiilor proprii ale elevilor participanţi, activităţi ce se vor desfăşura premergător unor zile cu semnificaţie.

La cât mai multe reuşite tuturor celor implicaţi!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare