Președintele Consiliului Județean și delegația Muzeului Județean,  la Muzeul Național de Arheologie din Madrid

Președintele Consiliului Județean și delegația Muzeului Județean, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, împreună cu delegația Muzeului Județean Buzău, au fost prezenți la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, unde sunt expuse piese din 39 de muzee din România. La expoziție au fost duse 12 piese din patrimoniul județului Buzău, dar și Tezaurul de la Pietroasele, ce se află în patrimoniul Muzeului Național al României, dar care reprezintă unul din simbolurile județului nostru.

„140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Regatul Spaniei

O onoare și o bucurie să pot avea o întrevedere cu doamna Gabriela Dancău, Ambasador al României în Regatul Spaniei și domnul Marian Popescu, Consul General al României la Bilbao, cărora le-am mulțumit pentru buna colaborare pe care o avem deja.

Astăzi, împreună cu delegația Muzeului Județean Buzău, am fost prezenți la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, unde sunt expuse piese din 39 de muzee din România. Ne mândrim că am putut fi prezenți cu 12 piese din patrimoniul județului Buzău, dar și cu expunerea Tezaurului de la Pietroasele, ce se află în patrimoniul Muzeului Național al României, dar care reprezintă unul din simbolurile județului nostru. Expoziția este un succes și a avut 28.000 vizitatori în decursul a două luni.

Suntem mândri că am putut participa la acest eveniment foarte important și sunt convins că prin proiectele noastre vom face cinste în continuare bunei colaborări ce există între România și Regatul Spaniei.

Mulțumesc echipei Muzeului Județean Buzău pentru implicare, atenția la detalii și dorința de a promova cât mai bine județul Buzău!”, este mesajul transmis de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare