RER SUD implementează procedura de colectare a ambalajelor din sticlă din saci reutilizabili personalizați

RER SUD implementează procedura de colectare a ambalajelor din sticlă din saci reutilizabili personalizați

Începând cu luna APRILIE 2022, RER SUD introduce în sistemul de salubrizare procedura de colectare separată a ambalajelor din sticlă NUMAI din SACI REUTILIZABILI PERSONALIZAȚI, pentru buzoienii care locuiesc la casă.

Sacii verzi vor fi distribuiți de către echipa de comunicare a RER SUD doar buzoienilor care locuiesc la case, care spre deosebire de cei care locuiesc la bloc, nu dispun de niciun recipient pentru depozitarea separată a ambalajelor din sticlă, acestea regăsindu-se, în cele mai multe situații, depozitate în pubela neagră sau în sacul galben.

Sacii verzi se vor colecta o dată pe lună, în ultima zi de ridicare a deșeurilor conform programului de colectare aferent fiecărei străzi în parte. Colectarea va fi realizată de către o mașină sepcială, care va transporta deșeurile la Statția de Sortare, iar apoi către reciclare. În ziua de colectare conținutul sacului va fi descărcat în mașina, iar sacul va fi returnat utilizatorului pentru a-l folosi până la următarea zi de colectare. În cazul în care sacul se rupe în momentul colectării și nu mai poate fi folosit, va fi înlocuit de către echipajul de colectare cu altul nou. De asemenea, în cazul în care sacul se rupe înainte de ziua de colectare, utilizatorul are responsabilitatea de a solicita operatorului de salubrizare un sac nou, predându-l pe cel vechi și rupt la schimb. Solicitarea se face la Call Center: 0374.885.690 (luni–vineri, 07:00-19:00).

“Sticla prezintă unele dintre cele mai mari avantaje dar și dezavantaje, mai precis sticla se poate recicla la nesfârșit, însă aruncată în natură poate dura să se descompună pâna la un milion de ani. În acest context este important ca cetățenii să înțeleagă faptul că locul ambalajelor de sticlă nu este alături de deșeurile menajere sau biodegradabile, a căror destinație este Depozitul ecologic sau Stația de compost. De asemenea, nici sacul galben nu este destinat depozitării ambalajelor din sticlă, întrucât toți sacii galbeni ajung pe banda de sortare, iar prezența cioburilor poate conduce la accidentarea personalului sau chiar la defectarea instalației de sortare. Gestionând corect deșeurile de ambalaje din sticlă se reduce gradul de poluare a mediului înconjurător, crește durata de viață a Depozitului (nu mai sunt necesare investiții noi în celule de depozitare) și se salvează resurse naturale.” – Liviu Mocanu, Director General RER SUD.

În atenția buzoienilor care locuiesc la casă,

Procedură de colectare separată a ambalajelor din sticlă

Începând cu luna APRILIE 2022, deșeurile de ambalaje din sticlă se vor colecta NUMAI din SACI  REUTILIZABILI  PERSONALIZAȚI.

Procedura de colectare:

► Colectarea se face o dată pe lună, în ultima zi de ridicare a deșeurilor din zona/strada dumneavoastră! (ziua conform programului de colectare a deșeurilor menajere, biodegradabile, reciclabile)

În ziua de colectare sacul verde se scoate în fața porții, echipajul operatorului de salubrizare va descărca sacul  în mașina, apoi va fi returnat pentru a-l folosi până la următoarea zi de colectare.

În cazul în care sacul se rupe în momentul colectării și nu mai poate fi folosit, va fi înlocuit de către echipajul de colectare cu altul nou.

Text Box: Ambalajele din sticlă (sticle, borcane) se depozitează golite de conținut, curate și fără dop/capac!
NU depozitați în sacul verde veselă spartă / bibelouri/ geamuri!
NU depozitați ambalajele de sticlă în pubela neagră/ maro/ sac galben!
NU scoateți sacul verde în altă zi decât cea comunicată, pentru că veți rămâne cu sacul necolectat! 
 În cazul în care sacul se rupe înainte de ziua de colectare, solicitați operatorului de salubrizare un sac nou, predându-l pe cel vechi și rupt la schimb. Solicitarea se face la Call-Center: 0374.885.690 (luni – vineri, orele 07:00-19:00)

ATENȚIE!

 ► Depozitarea amestecată a deșeurilor se sancționează cu amendă între 5.000 lei și 15.000 lei pentru persoanele fizice (OUG 92/2021, Art. 62, alin. 1, lit. a)

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare