Robert Brezoaie, IT-istul buzoian care încurajează tinerii să învețe despre robotică și automatizare

Robert Brezoaie, IT-istul buzoian care încurajează tinerii să învețe despre robotică și automatizare

Robert Brezoaie, un tânăr inginer programator din Buzău, a pus bazele unui proiect care a avut ca scop introducerea tinerilor în lumea tehnologiei, proiect numit “Descoperă Tainele Roboților” și finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.


Tânărul programator și-a îmbinat pasiunea sa pentru tehnologie cu cea pentru facilitarea educației în rândul tinerilor, și a pus în practică ideea sa de a-i aduce mai aproape pe elevii din Buzău de noțiunile de programare și automatizare.


Proiectul a constat în organizarea unui workshop de robotică în care au fost prezentate informații de bază, pentru a-i face pe cursanți să înțeleagă cum funcționează și cum se controlează un braț robotic. Aceștia au avut ocazia să simuleze lucrul într-o fabrică, dobândind cunoștințe într-un mod practic și interactiv.


Proiectul a fost declarat un adevarat succes, dovadă fiind cei peste 200 de participanți din patru unități de învățământ din Județul Buzău: Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman, Școala Gimnazială Nicolae Ioan Jilinschi și Școala Gimnazială Cilibia.


Conducerile școlilor au recunoscut importanța tehnologiei în viața tinerilor și au fost foarte încântate de receptivitatea elevilor și de atmosfera generală de pe parcursul workshop-urilor, încât și-au exprimat dorința de a deschide un club de robotică care să îsi desfășoare activitatea pe tot parcursul anului școlar.


În concluzie, această inițiativă și-a atins țelul de a-i inspira pe participanți să aprofundeze mai departe noțiunile de robotică și automatizare cu care au fost familiarizați, cunoștințe care le vor fi de folos în viitor, indiferent de drumul pe care și-l vor alege.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare