Un adolescent dintr-un centru de plasament, în stare gravă după ce a luat foc

Un adolescent dintr-un centru de plasament, în stare gravă după ce a luat foc

Un adolescent a luat foc într-un centru de plasament din Buzău. Tragicul eveniment a avut loc în data de 31 Martie 2022, într-un centru de plasament aflat în subordinea Protecției Copilului Buzău. Victima acestui eveniment este un tânăr de 17 ani instituționalizat și aflat în grija Protecției Copilului Buzău.

Copilul a fost transportat, în cursul zilei de vineri, la spitalul Grigore Alexandrescu din București în vederea acordării de îngrijiri medicale. Din discuțiile telefonice purtate cu aparținătorii acestuia, aceștia au spus că au fost anunțați de către reprezentanții DGASPC Buzău în cursul zilei de vineri despre eveniment.

Directorul Protecției Copilului Buzău, Loredana Dorobanțu, a confirmat evenimentul și a anunțat că la nivelul DGASPC s-a constituit o comisie de anchetă pentru a se stabili în ce condiții s-a produs incidentul.

Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, prin purtătorul de cuvânt, a transmis: „În data de 31 Martie avem înregistrată o sesizare cu privire la aspectele sesizate și de d-voastră, cu privire la faptul că un beneficiar al unui centru de copii instituționalizați din municipiul Buzău a suferit leziuni prin incediere! Ca atare, acolo, sub coordonarea parchetului s-a întocmit dosar penal și se fac cercetări în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu. Avem un dosar penal în lucru, o anchetă penală în derulare!”.

Tânărul de 17 ani are multiple afecțiuni fizice și psihice și potrivit primelor informații ar fi furat o brichetă de la un coleg de cameră după care a mers la toaletă unde a fost găsit în flăcări de supraveghetorul de serviciu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare