Buzăul a pierdut un profesionist. Alexandru Stoica a părăsit Consiliul Județean. Unde își continuă cariera

Un buzoian va coordona implementarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”

Secretarul de stat Alexandru Stoica va coordona implementarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”, precum şi Direcţia achiziţii din Ministerul Dezvoltării, arată un ordin de ministru semnat miercuri de Cseke Attila.

Buzoianul Alexandru Stoica are 31 de ani, este inginer și a fost ales consilier județean la alegerile locale din 2020. Ulterior, a fost numit administrator public al județului, moment în vare și-a dat demisia din postul de consilier.

La finalul anului 2021, Alexandru Stoica a fost solicitat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. El a a fost numit secretar de stat în ministerul condus de Attila Cseke. Stoica a mai ocupat funcția de subsecretar de stat la același minister în perioada 2017-2019.

Fondurile din Programul Naţional „Anghel Saligny” pot fi folosite pentru proiecte de alimentare cu apă și stații de tratare a apei, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, drumuri publice județene, interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților; poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale, sisteme de distribuție a gazelor naturale și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale, care au autorizație de construire valabilă.

3.100 de unităţi administrativ-teritoriale au depus proiecte pentru a fi finanţate, dinte-un total de 3.181 de Primării. Valoarea totală a proiectelor depuse este de circa 137 de miliarde de lei, în timp ce suma totală pentru noul PNDL este de doar 50 de miliarde de lei. Ceea ce înseamnă că Ministerul Dezvoltării va trebui să facă o selecţie a solicitărilor de finanţare care au venit, scrie adevarul.ro

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare