Unul dintre militarii căzuți seara trecută cu elicopterul în judeţul Constanţa era absolvent al Școlii de la Boboc

Unul dintre militarii căzuți seara trecută cu elicopterul în judeţul Constanţa era absolvent al Școlii de la Boboc

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În urma accidentelor, au murit cele opt persoane aflate la bordul aeronavelor – pilotul de pe MiG-21 LanceR şi şapte militari aflaţi în elicopter.

Unul dintre militarii aflați la bordul elicopterului IAR-330 Puma  era absolvent al Școlii de la Boboc. Maistrul militar principal Gelu Banu, avea 52 de ani și absolvise în 1993.

„Zbor lin către stele, bravi camarazi!Astăzi, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a avut loc o ceremonie pentru a comemora personalul aeronautic căzut la datorie în seara zilei de 2 martie 2022. Această tragedie, în care am pierdut 8 camarazi, a afectat fiecare militar al Armatei României. Toți suntem alături de familiile îndurerate și transmitem pe această cale sincere condoleanțe. Printre cei 8 militari dedicați țării lor și misiunilor care le-au fost încredințate se afla un absolvent al promoției 1993 a școlii noastre: maistrul militar principal Banu Gelu, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.Dumnezeu să-i odihnească!”, este mesajul transmis de reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare