Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, iar taberele copiilor vor putea fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților

Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, iar taberele copiilor vor putea fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților

Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, iar taberele copiilor vor putea fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților. Sunt două dintre prevederile unei legi importante care a trecut astăzi de votul deputaților.

Proiectul de lege care va modifica și completa Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, dă posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie, de a le acorda salariaților tichete de masă pentru fiecare zi lucrată în valoare maximă de 30 lei pe zi. Cealaltă modificare vizează voucherele de vacanță, care vor putea fi folosite și de copiii titularilor pentru plata cheltuielilor taberelor școlare, naționale sau tematice, de pe teritoriul României.  

Vestea bună a fost dată și de doi deputați social-democrați buzoieni, care au participat astăzi la votul din plen. Este vorba despre Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, care au postat pe paginile lor de socializare:

„Astăzi am votat 2 prevederi importante: Valoarea tichetelor de masă va crește la 30 lei. Este încă o măsură din pachetul #SprijinPentruRomânia, prin care se dorește susținerea categoriilor vulnerabile în fața scumpirilor.

Părinții vor putea plăti cu voucherele de vacanță taberele școlare ale propriilor copii. Astfel, mai mulți copii vor avea ocazia de a merge în tabere școlare, naționale sau tematice.”, este mesajul transmis de Romeo Lungu.

La rândul său, Laurențiu Țepeluș a ieșit cu următorul mesaj: „Valoarea nominală a unui tichet de masă va crește la 30 lei!

Creșterea cu 50% a valorii tichetului de masă reprezintă încă o măsură îndeplinită din programul „Sprijin pentru România” propus de PSD coaliției de guvernare.

De asemenea, se instituie posibilitatea ca plata taberelor școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului să poată fi efectuată cu voucherele de vacanță ale părinților. Este o măsură care va încuraja astfel familiile să ofere copiilor această experiență numită tabără școlară, ieșirile în natură și socializarea cu alți elevi.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu 231 de voturi pentru, 1 vot contra și 8 abțineri.”

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare